SELAMAT DATANG KE KEBUN SALAK PARUJAS 2009

Saya mengucapkan berbanyak terima-kasih kepada pengunjug-pengunjug. Sama ada dalam blog ini dan ke kebun salak. Terima kasih juga kepada pengunjung yang memberi komen dalam blog ini. Alhamdulillah permulaan tahun 2009 ini pengunjung kerap datang samada untuk melawat beli benih dan beli buah salak.
dsc000431
Bersama pengarah pertanian melaka.
dsc00072
Lawatan daripada pegawai Kementerian Kewangan
dsc00074
Meneliti pokok salak
dsc00075
Mendengar penerangan tentang pokok salak

Advertisements

27 thoughts on “SELAMAT DATANG KE KEBUN SALAK PARUJAS 2009

  1. hafiy says:

    tolong emailkan no tel en zakir …saya minat nak melawat kebuan tuan dan ingin membeli benih salak.
    t.k

  2. zai says:

    en zakir.. saya nak no phone tuan.
    tolong email kat zaibabas@gamil.com ye…
    t.k

  3. zakirawang says:

    ok. dah hantar

  4. zakirawang says:

    012-2736754- zaid-pengusaha kebun salak. tq

  5. jamaliah says:

    en.zakir,

    saya nak tanya en zakir ada stok anak salak lagi tak?
    dan boleh bagi alamat penuh kepada saya dan satu pokok anak salak berapa ringgit?

    tq
    jamaliah

  6. zakirawang says:

    Insyallah stok benih salak sentiasa ada. Satu pokok dua ringgit.
    Alamat saya . Kampung Paya Rumput Jaya Sungai Udang, Melaka.
    Tel. 012-2736754

  7. ameen says:

    assalamualaikum w.b.t…semoga Allah menambah keberkatan di atas usaha anta itu….kalau ada kesempatan, insya Allah ana teringin ke sana…..

  8. zakirawang says:

    Kata orang tua-tua , berbudi pada tanah lambat laun akan dapat hasilnya. Datanglah kekebun saya untuk melihat pokok salak yang sedang berbuah dengan lebih dekat.

  9. ameen says:

    salam masuk kebun jgn lupa bagi salam dan bertasbih bersama pokok pokok.dari abg chik.salam buat semua keluarga.

  10. zakirawang says:

    terima kasih atas ingatan berguna.

  11. ameen says:

    asslamualaikum
    ape kabo?
    SELAMAT MENJALANKAN IBADAH PUASA

  12. zakirawang says:

    waalaikumussalam.
    alhamdulillah baik.
    mudah-mudahan puasa ini menambahkan ketakwaan kepada allah.

  13. aiman says:

    Salam, Ayah long, hari apa nak tolak balik kg raya ni?.
    Kirim salam pada Dina sekeluarga. Selama berpuasa. Syukur Aiman masih penuh berpuasa.

  14. dila says:

    en zakir,
    camana nak tau samada anak pokok tu jantan @ betina ada perbezaan ke.

  15. zakirawang says:

    waalaikummusalam aiman, tahniah puasa penuh, harap-harap sampai habis ramadhan. Kita tak tahu lagi nak balik hari apa.

  16. zakirawang says:

    salam cik dila,
    perbezaan samada pokok itu jantan @ betina bila ia mengeluarkan bunga (umur lebih kurang 2 thn lebih. sekiranya byk pokok jantan kita boleh tebang dan tanam pokok baru. Tp kena ingat pokok jantan juga penting krn nak dapatkan debu. Jadi kena sabar la tanam pokok ini.

  17. nadia says:

    salam…sy ingn mmbuat lawatan ke tempat en bg mndapatkan mklumt ttg pokok salak?..bgaimana cara sy blh mnghubungi en zakir?

  18. zakirawang says:

    boleh tel saya 012-2736754- zaid tq.

  19. hasmah binti ansing says:

    assalamualaikum, en zaid, sy hasmah, student uitm shah alam, sy nak wat research ttg buah salak ni, sy bercadang utk dtg ke sana pada 18hb ini, nnt sy akan call en zaid utk maklumkan..

  20. zakirawang says:

    ok…

  21. sitisalmah.mohd@yahoo.com says:

    ayah saya ada tanam pokok salak 3-4 pokok je lah belakang rumah. suka2 untuk makan sendiri lebih 4 tahun, saya ingat ia tak da mengeluarkan buah sampai saya rasa menyemak mata pulak. dua hari lepas saya suruh suami menebang nya lah ada dua pokok dah mati tak tahu macam mana masa nak tebang pokok yang ke 3 ternampak buah salak dicelah2 pelepah pulak. itu pun keliling pokok byk pokok anak2 dah ditebang baru nampak.adakah pokok anak kita kena tebang tinggalkan ibunya sahaja. pelepah kena sentiasa buang ke macam pokok sawit nampakkn buahnya. baja apa yang sesuai. macam mana proses debunganya adakah melalui serangga atau kena debungakan sendiri. macam mana nak tahu pokok jantan atau betina.harap en zaid dapat membantu. tq

  22. tikmah says:

    kat kawasan tanah bagaimana sesuai tanam pokok salak

  23. wajihuddin28@yahoo.com says:

    Askum. saya tinggal di Tg Bidara macamana nak ke rumah tuan. boleh bagi full adress tak dan jalan terdekat dari Tg Bidara

  24. e1xtrim says:

    Bro zaki, berapa luas kebun salak bro?

    p/s: Sesiapa yg berminat nak cuba baja salak terbaik, sila lawat: bajaalfalife.blogspot.com

  25. zakirawang says:

    kampung paya rumput jaya sungai udang. berhampiran rumah anak yatim payasum…

  26. muaz says:

    uztad banyak buah salak bagilah sikit ustad

  27. Hambali b. Mohammed says:

    Salam…..sy nk tanya ada benih anak salak lg tak?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s