KERABU SALAK

Kerabu salak ni enak dimakan bersama nasi putih.

Kerabu salak ni enak dimakan bersama nasi putih.

Bahan-bahannya :

  • Buah salak (hiris halus)
  • Buah mangga muda (hiris halus)
  • Taugeh
  • Kacang panjang
  • Kelapa goreng
  • Isi ikan kukus
  • Santan pekat (masakkan sikit)
  • Cili padi (potong halus)
  • Bawang besar (hiris halus)
  • Air limau
  • Garam/gula
  • Bahan-bahan lain yang sesuai boleh ditambah.

Cara-caranya :

  • Campur-campur je semua sekali….rasa..la, kalau suka pedas tambah lada, tak cukup masin tambah garam, tak cukup manis…bubuh gula..sonang je tue. Try le….dijamin berkhasiat.

2 thoughts on “KERABU SALAK

  1. nora sinchan berkata:

    selain kerabu dan jeruk apa lagi yang boleh dihasilkan

  2. zakirawang berkata:

    banyak lagi sebenarnya spt kerepek, halwa,jus dll.tq

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s