SELAMAT DATANG KE KEBUN SALAK PARUJAS 2009

Saya mengucapkan berbanyak terima-kasih kepada pengunjug-pengunjug. Sama ada dalam blog ini dan ke kebun salak. Terima kasih juga kepada pengunjung yang memberi komen dalam blog ini. Alhamdulillah permulaan tahun 2009 ini pengunjung kerap datang samada untuk melawat beli benih dan beli buah salak.
dsc000431
Bersama pengarah pertanian melaka.
dsc00072
Lawatan daripada pegawai Kementerian Kewangan
dsc00074
Meneliti pokok salak
dsc00075
Mendengar penerangan tentang pokok salak

About these ads

27 thoughts on “SELAMAT DATANG KE KEBUN SALAK PARUJAS 2009

  1. hafiy berkata:

    tolong emailkan no tel en zakir …saya minat nak melawat kebuan tuan dan ingin membeli benih salak.
    t.k

  2. zai berkata:

    en zakir.. saya nak no phone tuan.
    tolong email kat zaibabas@gamil.com ye…
    t.k

  3. zakirawang berkata:

    ok. dah hantar

  4. zakirawang berkata:

    012-2736754- zaid-pengusaha kebun salak. tq

  5. jamaliah berkata:

    en.zakir,

    saya nak tanya en zakir ada stok anak salak lagi tak?
    dan boleh bagi alamat penuh kepada saya dan satu pokok anak salak berapa ringgit?

    tq
    jamaliah

  6. zakirawang berkata:

    Insyallah stok benih salak sentiasa ada. Satu pokok dua ringgit.
    Alamat saya . Kampung Paya Rumput Jaya Sungai Udang, Melaka.
    Tel. 012-2736754

  7. ameen berkata:

    assalamualaikum w.b.t…semoga Allah menambah keberkatan di atas usaha anta itu….kalau ada kesempatan, insya Allah ana teringin ke sana…..

  8. zakirawang berkata:

    Kata orang tua-tua , berbudi pada tanah lambat laun akan dapat hasilnya. Datanglah kekebun saya untuk melihat pokok salak yang sedang berbuah dengan lebih dekat.

  9. ameen berkata:

    salam masuk kebun jgn lupa bagi salam dan bertasbih bersama pokok pokok.dari abg chik.salam buat semua keluarga.

  10. zakirawang berkata:

    terima kasih atas ingatan berguna.

  11. ameen berkata:

    asslamualaikum
    ape kabo?
    SELAMAT MENJALANKAN IBADAH PUASA

  12. zakirawang berkata:

    waalaikumussalam.
    alhamdulillah baik.
    mudah-mudahan puasa ini menambahkan ketakwaan kepada allah.

  13. aiman berkata:

    Salam, Ayah long, hari apa nak tolak balik kg raya ni?.
    Kirim salam pada Dina sekeluarga. Selama berpuasa. Syukur Aiman masih penuh berpuasa.

  14. dila berkata:

    en zakir,
    camana nak tau samada anak pokok tu jantan @ betina ada perbezaan ke.

  15. zakirawang berkata:

    waalaikummusalam aiman, tahniah puasa penuh, harap-harap sampai habis ramadhan. Kita tak tahu lagi nak balik hari apa.

  16. zakirawang berkata:

    salam cik dila,
    perbezaan samada pokok itu jantan @ betina bila ia mengeluarkan bunga (umur lebih kurang 2 thn lebih. sekiranya byk pokok jantan kita boleh tebang dan tanam pokok baru. Tp kena ingat pokok jantan juga penting krn nak dapatkan debu. Jadi kena sabar la tanam pokok ini.

  17. nadia berkata:

    salam…sy ingn mmbuat lawatan ke tempat en bg mndapatkan mklumt ttg pokok salak?..bgaimana cara sy blh mnghubungi en zakir?

  18. zakirawang berkata:

    boleh tel saya 012-2736754- zaid tq.

  19. hasmah binti ansing berkata:

    assalamualaikum, en zaid, sy hasmah, student uitm shah alam, sy nak wat research ttg buah salak ni, sy bercadang utk dtg ke sana pada 18hb ini, nnt sy akan call en zaid utk maklumkan..

  20. zakirawang berkata:

    ok…

  21. sitisalmah.mohd@yahoo.com berkata:

    ayah saya ada tanam pokok salak 3-4 pokok je lah belakang rumah. suka2 untuk makan sendiri lebih 4 tahun, saya ingat ia tak da mengeluarkan buah sampai saya rasa menyemak mata pulak. dua hari lepas saya suruh suami menebang nya lah ada dua pokok dah mati tak tahu macam mana masa nak tebang pokok yang ke 3 ternampak buah salak dicelah2 pelepah pulak. itu pun keliling pokok byk pokok anak2 dah ditebang baru nampak.adakah pokok anak kita kena tebang tinggalkan ibunya sahaja. pelepah kena sentiasa buang ke macam pokok sawit nampakkn buahnya. baja apa yang sesuai. macam mana proses debunganya adakah melalui serangga atau kena debungakan sendiri. macam mana nak tahu pokok jantan atau betina.harap en zaid dapat membantu. tq

  22. tikmah berkata:

    kat kawasan tanah bagaimana sesuai tanam pokok salak

  23. wajihuddin28@yahoo.com berkata:

    Askum. saya tinggal di Tg Bidara macamana nak ke rumah tuan. boleh bagi full adress tak dan jalan terdekat dari Tg Bidara

  24. e1xtrim berkata:

    Bro zaki, berapa luas kebun salak bro?

    p/s: Sesiapa yg berminat nak cuba baja salak terbaik, sila lawat: bajaalfalife.blogspot.com

  25. zakirawang berkata:

    kampung paya rumput jaya sungai udang. berhampiran rumah anak yatim payasum…

  26. muaz berkata:

    uztad banyak buah salak bagilah sikit ustad

  27. Hambali b. Mohammed berkata:

    Salam…..sy nk tanya ada benih anak salak lg tak?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s